Osobnostný rozvoj. Sebarozvoj. Potenciál. Vízie. Motivácia. Sny. Sila. Toľko slov, toľko nálepiek. A v podstate sa jedna o to isté. O to „niečo“, čo je v nás a chce to ísť na povrch. Ale ako? To je tá druhá strana mince. Tá prvá je si sama seba vedomá, alebo druhá strana sú všetke tie naše nazbierané programy a vzorce, či buď geneticky alebo od prostredia, v ktorom sme vyrastali. Naše malé teličko začalo zbierať programy a presvedčenia, už od detstva. Formovala sa naša osobnosť, ale aj temne stránky, i keď to možno naši rodičia a učitelia nemysleli zle. No a keď sa chce ukázať tá prvá strana mince, tak na to slúži práve ten osobnostný rozvoj. Niekto sa k nemu dostane v bežnom zamestnaní, kde jeho manažéri sa na to školili, a chcú to aplikovať na svojich podriadených, alebo to u daného jednotlivca vznikne – ako tak samo a siahne po rôznych knihách, začne navštevovať kurzy alebo len sledovať motivačné videa na internete.

Všetko má svoj proces. Hlavne je, že si už objavil v sebe, ten osobnostný rozvoj, a že v ňom chceš pokračovať. Alebo nie? Aj ked nie, aj to je súčasť rozvoja. Vyhorenie, úpadok a depresia, tiež patria k tomu, tie by mali byť pre nás hnacím motorom. A ja tiež ďakujem, za každú sračku, v ktorej som sa ocitol. Ináč by nikdy nevznikli tieto riadky.

Pohybujem/e sa už v osobnostnom rozvoji asi tak 12 rokov. Prv to začínalo ešte na strednej, kde som v kravatke a smokingu chodil do lavice, lebo po škole som už šiel na školenie za finančného poradcu. Krásna škola to bola. Vtedy začal osobnostný rozvoj u mňa. Prvykrát som počul aj o finančnej slobode. Ty to už asi poznáš dávno, no aspoň to slovné spojenie. Prečo to píšem? Lebo vtedy to docvaklo mne, že nech pracuješ na čom koľvek, čo je mimo metrixu, tak sa to môže už považovať za osobnostný rozvoj. Nech je to hocičo. Všetko čo ťa posúva z tvojej zóny komfortu, čo je nepríjemné, čo je iné ako Ti to ľudia vraveli doposiaľ, tak je to dobrý ŠTART.

Existuje už milión poučiek, koučov, mentorov, guruov, šamanov. Knichkupectva sú plné regálov kníh, youtube má rôznorodé videá, Zákon príťažlivosti, hooponopono, ayahuasca, pobyt v tme a milión ďalších „vecí“. Stači si vybrať, čo bude s Tebou rezonovať.

Vitaj na ceste osobnostného rozvoja! Pokračuj ďalej a naštuduj si, čo tu máme. 🙂 mimo metrixu.

ღSamuel Spirit

Návrat hore